به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، پروژه تقاطع غیرهمسطح میدان آذربایجان، از بزرگترین پروژههای مهم شهری شمال غرب کشور بوده و در حال انجام است و علاوه بر آن پروژه تقاطع غیر همسطح سه راهی سرو نیز که از نظر اولویتبندی طرحهای عمرانی از پروژههای شاخص شهری به شمار میرود هماینک دارای پیشرفت فیزیکی 60 درصدی بوده و فاز نخست آن بهزودی به اتمام میرسد.
رویکرد معاون جدید فنی و عمرانی شهرداری ارومیه برای نیمه دوم سال، جلوگیری از تکرار کارهای عمرانی در شهر و راحتی و آرامش شهروندان ارومیهای است.
وی، ویترین عملکرد شهرداری را پروژههای مرتبط با طرحهای عمرانی دانسته و اعتقاد دارد که عملکرد این معاونت به شدت در زیر ذربین مردم قرار داشته و باید ارومیه از حالت غیرتوسعه یافتگی خارج شده و در حد و اندازههای یک مرکز استان شود.
برای آشنایی با برنامههای معاونت فنی و عمرانی شهرداری ارومیه با رضا جوانکیا گفتوگویی انجام شده که در پی میآید.
تسنیم: هماکنون یکی از بزرگترین پروژههای اجرایی شهر ارومیه، تقاطع غیرهمسطح میدان آذربایجان است، پیشرفت فیزیکی این پروژه به کجا رسیده و فاز نخست آن چه زمانی افتتاح میشود؟
جوانکیا: پروژه تقاطع غیرهمسطح میدان آذربایجان که یکی از پروژههای مهم در شمالغرب کشور و در واقع آبروی شهر ارومیه است، هماکنون دارای پیشرفت فیزیکی 30 درصدی بوده و فاز نخست آن در دهه فجر امسال افتتاح میشود.
تسنیم:پروژه تقاطع غیرهمسطح سه راهی سرو ارومیه به کجا رسیده است؟
جوانکیا: پس از پروژه آذربایجان که از نظر اولویتبندی در رتبه نخست قرار دارد، پروژه تقاطع غیرهمسطح سه راهی سرو در اولویت بعدی قرار داشته و هماینک دارای پیشرفت فیزیکی 60 درصدی است و فاز نخست آن در هفته بسیج و در آذر ماه افتتاح میشود.
تسنیم: امسال اعتبار مصوب برای معاونت فنی و عمرانی چقدر بود و در اجرای پروژههای عمرانی، مشکلات مالی وجود دارد؟
جوانکیا: بودجه امسال معاونت فنی و عمرانی شهرداری ارومیه 900 میلیارد تومان بوده که 90 درصد آن محقق شده و از سوی دیگر با توجه به اینکه در صورت بیتوجهی به پروژههای شاخص شهری، مشکلات خاص اجتماعی به وجود میآید به همین خاطر، آنها از ردیف بودجه ویژهای برخوردار هستند.
تسنیم: رویکرد معاونت فنی و عمرانی شهرداری ارومیه برای نیمه دوم سال چیست؟
جوانکیا: در این زمینه هدف مهم معاونت فنی و عمرانی شهرداری ارومیه این است که از روزمرگی و تکرار کارهای عمرانی خارج شده و با تعریف پروژههای اثرگذار، جلوه جدیدی در شهر ایجاد کند تا ضمن ملموس بودن برای مردم، سبب راحتی و آرامش شهروندان شود.
تسنیم:یکی از مشکلات مهم شهر ارومیه، مسئله آبگرفتگی معابر در فصل بارش است، برای رفع این مشکل چه اقداماتی پیشبینی شده است؟
جوانکیا: در این زمینه یکی از مهمترین مسائلی که متاسفانه ناقص مانده، طرح جامع مطالعات دفع آبهای سطحی است که باید به سرانجام رسیده و به شکل اجرایی و نه موردی به پیش برود.
متاسفانه سال گذشته شاهد آبگرفتکی میدان امام علی(ع) بودهایم و برای اینکه این مسئله امسال تکرار نشود، حفر تونل 120 متری در آن قسمت پیشبینی شده که آبهای سطحی را به سمت رودخانه شهرچایی هدایت کند.
هماکنون 45 متر از این تونل حفر شده و تا پایان آذرماه به اتمام میرسد و علاوه بر آن، هماینک 110 محل حادثهخیز شهر ارومیه شناسایی و 60 نقطه برطرف شده و سایر محلهای حادثهخیز در حال تهیه نقشههای اجرایی و گذراندن مراحل اداری و واگذاری به پیمانکار هستند.
تسنیم:برای احیاء و ساماندهی رودخانهها و قنوات شهر چه برنامهای پیشبینی شده است؟
جوانکیا: در این رابطه، ساماندهی رودخانههای شاخص شهر مثل شهرچایی از پل سی چشمه تا جانویسلو و ساحلسازی و لایروبی آنها در دستور کار قرار دارد و از سوی دیگر در آن قسمت رینک دوچرخهسواری نیز پیشبینی شده است.
تسنیم: در کشورهای پیشرفته روسازیهای آسفالتی جای خود را به روسازی بتنی داده است، آیا در این زمنیه اقدامی در شهر ارومیه انجام میشود؟
جوانکیا: در این باره استفاده از بتن پلاک در دستور کار قرار داشته و خط تولید آن از کشور ایتالیا وارد و تا 10 روز دیگر پیادهروسازی در خیابان خیام ارومیه آغاز میشود تا در صورت استقبال و عملکرد رضایتبخش آن، در سایر خیابانهای شهر گسترش یابد.
تسنیم: با توجه به میزان آببری بالای شمشاد، آیا برای زیباسازی شهر ارومیه در آینده نیز از آن استفاده میشود؟
جوانکیا: خیر، کاشت این گیاه علاوه بر میزان آببری فراوان، از نظر ایمنی نیز زیر سوال بود چرا که در خیابان والفجر ارومیه به سبب کاهش دید رانندگان، متاسفانه عدهای از همشهریان جان خود را از دست دادند و علاوه بر آن محل تجمع زبالههای شهری شده و منظره نه چندان جالبی را به وجود میآورد بنابراین به جای آن، کاشت چمن برای زیباسازی شهر پیشبینی شده است.
تسنیم: خرید دستگاههای شهربازی مدرن ارومیه به کجا رسیده است؟
جوانکیا: در کل برای خرید این دستگاهها 25 میلیارد تومان مورد نیاز است که در این رابطه بخش نخست دستگاهها به ارزش دو میلیارد تومان از کشور ایتالیا خریداری و هماکنون در گمرک بوده و بهزودی در دهکده ساحلی چیچست نصب میشوند.
سفارش ساخت سایر دستگاهها نیز انجام شده و بتدریج وارد شهر ارومیه میشود.
تسنیم:اگر در پایان صحبت خاصی دارید بفرمایید.
جوانکیا: با توجه به اینکه ویترین عملکرد شهرداری، پروژههای مرتبط با طرحهای عمرانی است پس عملکرد معاونت فنی و عمرانی شهرداری بسیار مهم و حائز اهمیت است بنابر این با توجه به اینکه عملکرد این معاونت در زیر ذربین مردم قرار دارد باید شهر ارومیه از حالت غیرتوسعه یافتگی خارج و در حد و اندازههای یک مرکز استان شود.